Láng György Géza

Álnéven és hamisan vádolták Fenyvesit

A 2018. évi országgyűlési választás időszakában egy magánszemély feljelentést tett Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke ellen. A feljelentés lényege szerint Fenyvesi Zoltán hivatali helyzetével visszaélve azzal kereste meg a Tapolcai Járási Ügyészség vezetőjét, hogy ne rendeljenek el nyomozást az országgyűlési képviselőjelöltként benyújtott ajánlóíveit érintően tett feljelentés tárgyában. A feljelentés szerint Fenyvesi Zoltán a Veszprém megyei rendőrfőkapitányt is felhívta annak érdekében, hogy még a választások előtt szüntessék meg a már elrendelt nyomozást.

A feljelentő magát jogtanácsosnak és Fenyvesi Zoltán munkatársának adta ki, névvel és lakcímmel ellátott feljelentését postai úton, valamint elektronikusan is megküldte a Központi Nyomozó Főügyészségnek.

A főügyészség a feljelentés kiegészítését rendelte el az ügyben, amelynek eredményeképpen megállapította, hogy a feljelentésben állított befolyásolási kísérlet nem történt meg, ezért – bűncselekmény hiányában – a hivatali visszaélés bűntette miatt tett feljelentést elutasította.

A határozat kézbesítésekor derült ki, hogy a feljelentés nem a feljelentőként feltüntetett valós személytől származik. Az ügyről a feljelentőként megjelölt magánszemély csak a határozatból szerzett tudomást, Fenyvesi Zoltánt nem ismeri, a feljelentő személyes adataival – nevével és a korábbi munkahelyének címével – ismeretlen elkövető visszaélt.

Mivel a Fenyvesi Zoltán sérelmére elkövetett hamis vád bűntette nincs összefüggésben a sértett országgyűlési képviselői működésével, a nyomozás lefolytatása nem tartozik kizárólagos ügyészségi hatáskörbe. A Központi Nyomozó Főügyészség feljelentése alapján a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség nyomozást rendelt el az ügyben, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányságát bízta meg.

(Forrás: ugyeszseg.hu)

Talán ez is tetszik...

Comments are closed.