Livike

Mi itt a probléma?

A kampányban egészen szokatlan módszert vezetett be a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, Fenyvesi Zoltán. Megnyitott egy Problématérkép című weboldalt, ahol a választókerület lakosai jelezhették, milyen megoldandó gondokat, feladatokat látnak környékükön.

Fenyvesi Zoltánt azóta képviselővé választották, véleménye szerint azonban épp emiatt most lett igazán aktuális a problématérkép működtetése. A honlapot ezért nem zárja be, továbbra is várja azon keresztül is az állampolgárok jelzéseit.

– Az állam vagy a kormány nem tudja megmondani helyettünk, hogy hol, milyen fejlesztésekre van szükség településeinken. Ezt nekünk kell összesítenünk és letennünk a döntéshozók asztalára. Ez a feladat az elmúlt három évben nem lett elvégezve. Ezért kezdeményezésemre elkészült a választókerület digitális problématérképe, amelyen településenként tételesen számba vesszük mindazokat a gondokat, amelyek megoldásra várnak. Folyamatosan bővítjük ezt a listát a választópolgárok hozzászólásainak megfelelően. Ígérem, minden felvetésnek a megoldását keressük majd, és személyesen teszem le a kormány asztalára a legsürgetőbb problémákat. A kapcsolataim megvannak ehhez. Keressék fel a problematerkep.hu weboldalt! Csatlakozzunk az országhoz! – kéri a választópolgárokat a képviselő.

Megnéztük, hogy Ajka milyen megoldandó gondokkal került fel a problématérképre. A honlapra kattintók az alábbi feladatok közül választhatnak:

Óvodák felújítása

Gimnázium korszerűsítése

Csapadékvíz-elvezetés

Védőnői és gyermekorvosi rendelő fejlesztése Padragkúton

Belváros I. akcióterület felzárkóztatása

Ipari park fejlesztése

Tósokberénd városrész kerékpárút-hálózat kiépítése

Fertőző osztály felújítása

Természetesen nemcsak ezek közül jelölhetnek ki megoldandó feladatokat a polgárok. Lehetőség van bármilyen más probléma bejelentésére is (maximum 250 karakter terjedelemben).

Azt gondolom, pártszimpátiától függetlenül is érdemes élni a lehetőséggel.

Fejes Lívia

About

Talán ez is tetszik...

Comments are closed.